« »

Carian Lain

Rabu, 4 Disember 2013

Gerbang Kerjaya siri - 2 KKBN Pontian

4 Disember 2013. Gerbang kerjaya KKBN Pontian telah diadakan seawal jam 9:00 pagi. Sementara menunggu kedatangan VVIP, pelajar terlebih dahulu diberi peluang mengenali syarikat-syarikat yang datang untuk ditemuduga.

Antara syarikat yang J.K Wire Harness Sdn. Bhd. Taman Perindustrian Tebrau 1, Venture GES Manufactory Services (M) Sdn. Bhd. Taman Perindustrian Senai, Myteen Works dan Mytee World.


Majlis dimulakan pada jam 11 pagi dengan nyanyian lagu Negeri Johor, Negaraku dan lagu KKBN Pontian. majlis diteruskan dengan bacaan doa oleh Ustaz Mohd Johari bin Mohd Shah. Seterusnya Puan Zunaidah binti Abd. Razak menyampaikan sedikit pesanan dan diikuti oleh Dato' Dr. Hj. Jamaluddin bin Hj. Abd Hamid. Lebih kurang jam 11:30 pagi, En. Mohd Syafiee bin Che Omar selaku Pengurus Kanan Kobena menyampaikan sepatah dua kata seterusnya merasmikan Majlis Gerbang Kerjaya.Pn. Zunaidah binti Abd. Razak
Dato' Dr. Hj. Jamaluddin bin Hj. Abd Hamid
En. Mohd Syafiee bin Che Omar


Sekitar jam 11:45 pagi En. Asri menyampaikan sedikit pengenalan tentang SNR Car Air-cond Services & Accessories Sdn. Bhd. Seterusnya majlis menandatangani Memorandum of Understanding (MOU) diadakan


Sebanyak 4 buah syarikat yang hadir bagi mencari pekerja yang layak di kalangan pelajar KKBN Pontian.  Gerbang Kerjaya yang dipengerusikan oleh En. Kamal bin Karim telah berakhir dengan jayanya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan